MOOI KLINIKKEN

Hårfjerning med laser

En forbedret og nyutviklet teknikk innen diodelaser, for hårfjerning med laser. Kraften og resultatene er nå enda bedre. Med vår ekspertise innen laser-hårfjerning, kan du se frem til en fremtid uten barbering, voksing, og irriterende inngrodde hår.

 

Fordelene med laser-hårfjerning:

 • Langvarige resultater: I motsetning til barbering eller voksing, gir laserteknologi hårfrie resultater som kan vare i måneder, om ikke år. Noen opplever permanent hårfjerning.
 • Mindre irritasjon: For de med følsom, sensitiv hud kan voksing eller barbering forårsake irritasjon. Risikoen for irritasjon, rødhet, og ubehag minimeres betraktelig med en laserbehandling sammenlignet med andre hårfjerningsmetoder.
 • Ingen inngrodde hår: En av de største fordelene er at det er minimal risiko for inngrodde hår, noe som ofte er et problem med andre hårfjerningsmetoder.

 

Forberedelse til hårfjerning med laser:

Når du har bestemt deg for å gå gjennom med laser-hårfjerning, er det viktig å forberede huden og hårene på best mulig måte for å sikre effektive resultater og minimalisere risikoen for bivirkninger. Riktig forberedelse kan også forbedre komforten under behandlingen. Her er en detaljert guide til hvordan du forbereder deg for din laserhårfjernings-behandling.

 • Gravide kan ikke ta behandling.
 • Ingen soling eller selvbruning før behandling:
  Du skal ikke ha solt deg eller smurt deg med selvbruning på det behandlede området fire uker før. Hvis du allikevel blir solbrent, er det viktig å vente til huden har helet helt før du gjennomgår laserbehandlingen.
 • Du skal ikke vokse, nappe eller bleke hårene før behandling:
  I ukene før din laser hårfjerning, bør du unngå hårfjerningsmetoder som trekker håret ut ved roten, slik som voksing, napping, og threading. Det anbefales likevel å barbere området som skal behandles dagen før eller på dagen for behandlingen.
 • Unngå visse hudpleieprodukter:
  Det er viktig å unngå bruk av visse hudpleieprodukter som kan irritere huden før behandling, med ingredienser som retinol, glykolsyre, og salisylsyre. Styr unna krem/bodylotion med kokosolje på behandlingsdag.
 • Velg løse, behagelige klær:
  På behandlingsdagen er det lurt å ha på seg løse, behagelige klær som lett kan fjernes for å gi tilgang til behandlingsområdet. Dette kan også bidra til å redusere irritasjon etter behandlingen.
 • Gi informasjon om medikamenter:
  Noen medikamenter, inkludert bestemte antibiotika og anti-inflammatoriske medisiner, kan øke hudens lysfølsomhet.

Teknologien bak laserhårfjerning er både sofistikert og sikker. Det som skjer under behandlingen er at laseren sender ut lys med en bestemt bølgelengde. Dette lyset absorberes av pigmentet i håret, som deretter omdannes til varme. Denne varmen ødelegger hårsekkene, noe som hindrer videre hårvekst.

 

Behandlingen

 1. Vi rengjør det området som skal behandles
 2. Deretter påfører vi ultralydgele
 3. I et brøkdel av et sekund varmes hårsekken opp av laseren
 4. Håret løsner så fra hårsekken og faller etterhvert ut. Det kan ta opptil to uker.
 5. Hårsekken er ødelagt og kan ikke lenger produsere et nytt hår

Vi anbefaler 6-8 behandlinger med 6-8 ukers mellomrom. For hårfjerning med laser i ansiktet må man ofte beregne flere behandlinger fordi hårene er tynnere og ofte hormonelt betinget. Man trenger alltid flere behandlinger fordi hårene vokser i ulike faser. Og fordi laseren tar kun hår i aktiv fase, ikke i hvilefasen.

Etter behandlingen kan området føles litt ømt eller se litt rødt ut, men dette forsvinner vanligvis i løpet av noen timer. Det er viktig å beskytte huden mot solen etter behandlingen, da den kan være ekstra følsom for sollys. 

 

Hvilke områder av kroppen kan behandles?

Laser-hårfjerning kan brukes på nesten alle deler av kroppen hvor uønsket hårvekst finnes. De vanligste områdene inkluderer ansiktet (inkludert overleppe og hake), armhulene, bikinilinjen, bena, armer, ryggen, og brystet. Behandlingen tilpasses både med hensyn til områdets størrelse og hårtype, noe som gjør det mulig å målrette både store områder som bena og mer sensitive områder som bikinilinjen eller ansiktet.

 

Hvem egner seg til hårfjerning med laser?

Hårfjerning med diodelaser vil virke best på lys hud med mørke hår. Det vil ikke fungere på tynne dunhår, hvite, gråe eller røde hår. Personer med grovt, tykt hår ser ofte de beste resultatene fra laser-hårfjerning fordi disse hårstråene inneholder mer pigment som absorberer laserlyset. Diodelaseren fører varme via pigmentert hår ned til hårsekken. Der blir dannet så høy varme i hårsekken at håret fjernes og hårsekken blir ødelagt. 

Hårfjerning med laser er en populær metode for de som søker en langvarig løsning på uønsket hårvekst. Med riktig forberedelse og oppfølging kan du oppnå fantastiske resultater. Hvis du vurderer denne behandlingsmetoden, anbefales det å konsultere med en spesialist for å sikre at du er en egnet kandidat.

Hårfjerning med laser
I trygge omgivelser

Sertifiserte behandlere

Camilla har jobbet som sykepleier siden 2008, og har videreutdannet seg til spesialsykepleier. Hun utdannet seg til kosmetisk dermatologisk sykepleier ved Hudpleieakademiet i 2017.

Gina har jobbet som sykepleier siden 2004. Hun tok videreutdanning til kosmetisk dermatologisk sykepleier ved Senzie Akademiet i 2015.

Dr. Bjørn Tvedt er den eneste plastikkirurgen i Scandinavia som er internasjonalt sertifisert ansiktskirurg av IFFPSS (International Federation of Facial Plastic Surgery Societies), og regnes til å være en av landes beste plastikk kirurg. Til daglig jobber han som overlege og partner i Fornebuklinikken.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Er laser hårfjerning permanent?

Laser-hårfjerning kan gi en langvarig reduksjon av hårvekst. For mange blir hårveksten betydelig mindre og finere etter behandlingen. Selv om behandlingen ofte markedsføres som «permanent hårfjerning», kan noen hår vokse tilbake over tid, men vanligvis i mye mindre grad. Periodiske vedlikeholdsbehandlinger kan være nødvendige for å opprettholde resultatene.

Gjør laser hårfjerning vondt?

Opplevelsen av smerte eller ubehag varierer fra person til person. Mange beskriver følelsen som et lett stikk eller som om en elastikk slippes mot huden. Moderne laserhårfjerningsmaskiner kommer ofte med kjølende mekanismer eller geler som kan bidra til å redusere ubehag under behandlingen.

Kan laser hårfjerning utføres på sensitiv hud?

Ja, laser hårfjerning kan utføres på sensitiv hud, men det er viktig å informere oss om din hudtilstand. Vi kan justere behandlingen for å minimere risikoen for irritasjon og anbefale passende etterbehandlingspleie.

Hva er risikoen med laser hårfjerning?

Selv om laser hårfjerning generelt anses som trygt, er det noen potensielle risikoer og bivirkninger, som rødhet, hevelse, og i sjeldne tilfeller, pigmentforandringer i huden. Å velge en erfaren og kvalifisert behandlingsleverandør minimerer risikoen for uønskede effekter.

Kundeanbefalinger

Hva andre sier om oss

Var på behandling og fikk utført EndyMed. Nydelige lokaler og behagelig behandler. Noe rød samme dag, men helt fin dagen derpå. Jeg følte huden ble mer spenstig etter 1 behandling og har nå bestilt en ny behandling. Er selv innenfor bransjen og kan virkelig anbefale denne klinikken.

Taj-Rosita Tørnquist

Fantastisk fin ny klinikk i hjerte av Trondheim❤️ Proffe herlige damer som jobber der. De ser hele deg og kommer med gode og trygge råd❤️Anbefales på sterkeste.

Anita Skjelstad Torsvik

Fin plass og hyggelig behandlere. Fikk utført endymed for første gang. Huden glødet etter noen dager! Kommer tilbake for flere behandlinger 🙂 Anbefales!

Gunhild Alfsen Lervik

Anbefaler klinikken på det sterkeste. Lokalet er fint, rent og har en veldig behagelig atmosfære. Damene som jobber der er utrulig hyggelig, har god kundeservice og kan faget sitt! Føler meg alltid utrulig godt ivaretatt.

Det er alltid så fint å komme tilbake for behandling hos dere ❤️

Julie Hagen

Velkommen til oss

Vi tilbyr en mengde kosmetiske hudbehandlinger for deg

Design og utvikling Geekr Web og SEO byrå | © Mooiklinikken 2023